RSS
 

Zupa krem z marchwi z imbirem i cynamonem.

29 wrz

image

Pyszna, sycąca i rozgrzewająca zupka. Idealna także dla dzieci.

Bulion na nią ugotowałam na mostku cielęcym i piersi z kurczaka oraz całej włoszczyźnie. Taka ilość będzie idealna na średni garnek.
Można oczywiście przygotować bulion na własny sposób- byle nie za tłusty :)

Mięso gotujemy ok.30min. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, 2 listkamk laurowymi i kilkoma ziarnami ziela angielskiego i gotujemy ok.5 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę oraz 4 marchewki.
Całość gotujemy ok.30minut.
Pod koniec dodajemy posiekany imbir (ok.1cm).
Całość miksujemy, doprawiamy łyżeczką gałki muszkatołowej, łyżeczką cynamonu oraz połową szklanki soku jabłkowego.

Wykładamy na miseczki i dodajemy po łyżeczce jogurtu naturalnego.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii obiad, zupy

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz