RSS
 

Na talerze wpływa… Polędwica z dorsza z warzywami.

12 sie

Chyba dawno nie wrzucałam przepisu na rybkę. A przecież tak ją uwielbiam :)

Dziś na moim stole zagościła solidna i mięsista, pieczona polędwica z Dorsza z porem i marchewką.

Składniki:

- Polędwica z dorsza ok 300-350g

- 2 marchewki

- por

- łyżka oliwy

- 3 plasterki cytryny

Do przyprawienia ryby: przyprawa do ryby, słodka papryka, czosnek granulowany, imbir, pieprz cayenne, odrobina soli.

Jak przygotować?

Rybę nacieramy przyprawami i odstawiamy na chwilkę. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200st. C.

Pora drobno kroimi, marchew ścieramy na tarcę i układamy w naczyniu żaroodpornym, uprzednio nasamarowanym oliwą. Na warzywach układamy dorsza, a na nim plastry cytryny.

IMG_20140812_142409

Przykrywamy folią aluminiowa. Pieczemy ok.20min.

Polecam podawać z brązowym ryżem lub opiekanymi ziemniakami.

 

1743482_1543906799162519_4879290609440203269_n

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii dla dzieci, Kolacja, obiad, ryby

 

Tags: ,

Dodaj komentarz