RSS
 

Łosoś pod kolorową pierzynką

15 maj

Dzisiaj mam wyjątkowe natchnienie do nowych potraw. Być może dzięki temu, że na bloga weszło dziś kilkanaście tysięcy czytelników. Bardzo się cieszę i dziękuję za zainteresowanie :)

Jeśli jesteście na diecie, bądź macie po prostu ochotę na zdrowy obiad, przygotujcie łososia :)

Co potrzebujemy?

- Filet z łososia bez skóry
- 3/4 łyżki bazyliowego pesto (użyłam kupnego)
- 2,5 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki soku z limonki
-sól,pieprz

Jak przygotować?

Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym, skropionym wcześniej oliwą. Rybę delikatnie solimy, pieprzymy i skrapiamy łyżką soku z cytryny. W miseczce mieszamy jogurt, musztardę, pozostały sok z cytryny oraz paprykę. Rybę smarujemy pesto,a następnie przygotowaną pastą jogurtowo-musztardową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 150stopni i pieczemy ok 15min.

10273983_1504188016467731_5489272282846152912_n

Polecam podać z brokułami lub szpinakiem i młodymi ziemniakami.U mnie dziś wersja niskowęglowodanowa, więc ziemniaczków brak.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii obiad, ryby

 

Tags: ,

Dodaj komentarz