RSS
 

Puszyste kotlety rybne :)

03 kwi

Dziś debiut a moim stole :) Od dawna miałam ochotę je zrobić,a dziś miałam trochę halibuta, więc postanowiłam go nieco przetworzyć :)

SKŁADNIKI:

200-250g fileta z białej ryby bez skóry

1 jajko

bułka namoczona w mleku

bułka tarta

natka pietruszki

2 łyżeczki przyprawy do ryb

sól,pieprz

oliwa lub masło klarowane do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Rybę siekamy lub mielimy w malakserze, dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, namoczoną w mleku bułkę oraz przyprawy. Masę dokładnie mieszamy, formujemy nieduże kotleciki. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogni, aż będą złote.

U mnie pojawiły się z ziemniakami w mundurkach i szpinakiem.:) Pyszne i idealne dla dzieci.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii dla dzieci, obiad, ryby

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz