RSS
 

Filet za Halibuta i puree z zielonego groszku :)

21 mar

SKŁADNIKI:

Halibut biały

Pomidorki koktajlowe

groszek mrożony- paczka

2-3 ziemniaki

sok z cytryny

sól, pieprz

szypiorek

masło

PRZYGOTOWANIE:

Filet z halibuta skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryb. Groszek gotować we wrzącej solonej wodzie, do czasu aż zmięknie. Ziemniaki gotować w mundurkach. Odcedzić dokładnie i przełożyć do wysokiego naczynia. Zmiksować, dodając odrobinę masła oraz soli i pieprzu.

Rybę gotować na parze przez około 15-25 minut lub upiec w piekarniku w niskim naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem ( ok. 20 minut w temp. 180) . Na talerzu położyć obrane ziemniaki, puree z groszku a na nim rybę. Talerz ozdobić pomidorkami koktajlowymi i posypać szczypiorkiem.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii obiad, ryby

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz