RSS
 

Pierś z kurczaka ze śliwkami i puree marchewkowe

01 mar

Co nam potrzeba?

2 piersi z kurczaka

40g suszonych śliwek

Cienko pokrojony por

1 cebula

1/2 selera

Natka pietruszki

Sól,pieprz,ostra papryka,curry

Łyżka oliwy z oliwek

 

Puree:

4-5 marchewek

1 duży ziemniak

Pól szklanki mleka 0,5%

Sól,pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Kurczaka przyprawiamy, kroimy na mniejsze kawałki i razem z pokrojonymi pozostałymi składnikami wrzucamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 20-25 min w temp.180 stopni. Marchewkę i ziemniaka ugotować na parze do miękkości, dodać sól,pieprz, 2 łyżeczki gałki muszkatołowej, ciepłe mleko i zmiksować na gładką masę.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii drób, obiad

 

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz