RSS
 

Pieczeń drobiowa szybka i zdrowa.

26 lut

Składniki:

1kg mięsa mielonego drobiowego (najlepiej indyk)

2 marchewki

1 cebula

1 mała cukinia

200g mozarelli

1 jajko

3/4 szklanki bułki tartej

pęczek natki pietruszki

2 łyżeczki ziół prowansalskich

sól, pieprz

Przygotowanie:

W malakserze na grubej tarce ścieramy wszystkie warzywa oraz mozarellę. Do dużej miski wkładamy mięso (najlepiej zmielone przez nas, a nie gotowe), dodajemy starte warzywa z mozarellą, jajko, bułkę tartą i pozostałe składniki. Pamiętajmy, aby za dużo nie solić ponieważ mamy słoną mozarellę. Tak przygotowaną masę przekładamy to prostokątnego naczynia żaroodpornego i formujemy w kształt bochenka ok 10cm grubości. Pieczemy bez przykrycia w temp.200 stopni ok 45 min w zależności od grubości „bochenka”

SMACZNEGO!

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii dla dzieci, drób, obiad

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz