RSS
 

Dlaczego warto jeść awokado?

25 lut

Chociaż awokado zawiera dużo kalorii, są to kalorie pełne wartości odżywczych.

Tłuszcze awokado są zdrowe dla serca – gdyż są to tłuszcze jednonienasycone oraz omega-3. Poza tym, że awokado faktycznie jest zdrowe, istnieje wiele sposobów, aby się nim cieszyć. Od kilku przepisów na guacamole, poprzez dodawanie awokado do sałatek, aż po używanie go jako zamiennik wędlin na kanapkach.

KORZYŚCI ZDROWOTNE JAKIE ZAPEWNIA AWOKADO

Kwas foliowy, którego jest bardzo dużo w awokado, chroni przed chorobami serca. Jest to bardzo ważna wartość odżywcza szczególnie dla kobiet, które są w ciąży. Witamina E również odpowiada za zdrowie naszego serca, ale również pomaga spalać nadmiar tłuszczu. Awokado pomaga też w utrzymaniu naszych stawów w odpowiednim stanie. Pozwala uniknąć wielu zwyrodnień i problemów związanych z ruchem. Dodatkowo pomaga w zaleczeniu stanów zapalnych stawów. To bardzo ważne dla osób, które bardzo intensywnie ćwiczą i często ulegają kontuzjom. Witaminy C i E oraz mangan pozwalają naszemu organizmowi prawidłowo się rozwijać. Ostatnie badania wykazały, że dodawanie awokado do wielu potraw pomaga przyspieszyć wchłanianie większości składników odżywczych. Wielu naukowców twierdzi, że jedzenie awokado może poprawić wchłanianie różnych substancji aż o 400%. Ten owoc przynosi bardzo dużo korzyści dla zdrowia a dodatkowo pomaga spalać nadmiar tłuszczu. Chroni organizm przed takimi chorobami jak, rak, cukrzyca, choroby serca i zawał. Dodatkowo zmniejsza oznaki starzenia, pomaga zachować długo dobry wzrok i reguluje poziom cukru we krwi. Jeśli będziesz jadła awokado regularnie, to odniesiesz bardzo dużo korzyści zdrowotnych i uda Ci się spalić nadmiar tłuszczu, co powoduje, że schudniesz i osiągniesz swój upragniony cel.
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii warzywa i owoce

 

Tags: ,

Dodaj komentarz