RSS
 

Apetyczne roladki z indyka w trzech kolorach

26 sie

Dzisiejszy przepis powstawał na bieżąco wraz z postępem przygotowywania obiadu. Kupiłam filety z indyka, ale nie miałam pomysłu co z nimi zrobić..otworzyłam lodówkę i w rezultacie mojego pichcenia powstały:

ROLADKI Z INDYKA W TRZECH KOLORACH

Składniki:

4-6 filetów z indyka

pół paczki mrożonego szpinaku (jeszcze lepiej świeżego :))

1 ząbek czosnku

1 jajo

1/2 serka camembert light

musztarda francuska

puszka pomidorów krojonych

sól, pieprz

łyżka masła klarowanego lub oliwy

Przygotowanie:

W rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy szpinak. Dusimy do całkowitego rozmrożenia, odkrywamy, wrzucamy posiekany ząbek czosnku, solimy. Po całkowitym wyparowaniu wody dodajemy roztrzepane jajko. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni . Filety lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Na każdym filecie rozsmarowujemy łyżeczkę musztardy, następnie łyżkę szpinaku i kładziemy po 2-3 plasterki serka camembert (możemy także użyć mozarelli)

Następnie filety wrzucamy na patelnię grillową i grillujemy ok.2-3 min z każdej strony. Można je uprzednio spiąć wykałaczkami, żeby nam się nie „otworzyły”. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy pomidorami z puszki i pieczemy przez 10-15min.

Podajemy natychmiast. Polecam przyozdobić świeżą bazylią. Niestety mi się skończyła :(

Jako dodatek możemy przygotować ryż lub kuskus, a także warzywa gotowane na parze, aby było oczywiście zdrowo. :)

SMACZNEGO!

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii drób, obiad

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz